Bandy – en spennende hobby

shutterstock_242857861

Har du lyst til å ha en aktiv sport du kan drive med på hobbynivå? Da kan kanskje bandy være noe for deg! Bandy er en morsom sport som egner seg for alle aldersgrupper, i hvert fall hvis du liker å stå på skøyter. Det er mye moro og fart i et bandyspill, og i tillegg er det sosialt og trigger konkurranseinstinktet.

For å komme i gang må du ta kontakt med en bandyklubb i nærheten av der du bor. Flere av de største byene i Norge har bandyklubber, og disse klubbene er gjerne tilknyttet Norges Bandyforbund. Når du har funnet en klubb du vil begynne å spille i, kan du skaffe deg utstyret du trenger – som egentlig bare er en bandykølle, en hjelm, et par skøyter og godt tøy som er lett å bevege seg i. Så er det bare å sette i gang. For å spille på hobbynivå er det også tilstrekkelig at du har på deg et par vanlige, solide hansker for å beskytte hendene og holde varmen i ishallen.

For å finne klær som egner seg til bandy kan du tenke deg at de skal være tøyelige og lette, for eksempel en god joggebukse og en langermet treningsgenser, gjerne i teknisk materiale. I tillegg trenger du en overtrekksbukse som ikke er altfor vid i beina, slik at du bevarer bevegelsesfriheten ute på banen. Hvis du trenger klær i litt større størrelser enn de du finner i de vanlige sportsbutikkene, har du muligheten til å kjøpe på nettet. Kjøp gjerne også en treningsjakke som du kan ta på deg i pausene, siden det er lett å bli fort kald når du har vært svett og deretter står stille en stund.

Når du har kommet i gang med din nye hobby, har du mange sosiale og fartsfylte stunder i ishallen foran deg. Lykke til!